Ketensamenwerking midlife update PC Rielerenk Deventer

De Dimence groep heeft de ketensamenwerking opdracht gegeven om de midlife update van de locatie PC Rielerenk in Deventer te realiseren. De ketensamenwerking bestaat uit Van Wijnen, Unica, Lenferink,  Iedema projectstoffering, PET interieurinrichters en de Dimence Groep en OOG Vastgoedadvies. In de ketensamenwerking wordt het ketenmanagement en delen van de advisering door OOG Vastgoedadvies uitgevoerd. Deze ketensamenwerking is al betrokken vanaf de initiatieffase.

De PC Rielerenk is een locatie van de Dimence Groep waarin diverse vormen van psychiatrische zorg wordt geboden aan verschillende doelgroepen.
Het gebouw bestaat uit twee bouwlagen, een souterrain en een begane grond. Het hart van het gebouw kenmerkt zich door veel lichtinval en grote vides en is verbonden met het Deventer Ziekenhuis.

Gedurende 2024 wordt het gehele gebouw voorzien van een midlife update waarmee de locatie voor de komende decennia jaar weer optimaal inzetbaar is voor de zorg. Dit betekent onder andere het verbeteren en verduurzamen en moderniseren van de  luchtbehandeling en de klimaatinstallaties en het verhelpen van de geluidsproblematiek in het gebouw. Daarnaast wordt de locatie ook verduurzaamd door diverse maatregelen zoals de toepassing van de verplichte Erkende Maatregelen en het plaatsing van zonnepanelen. Esthetisch krijgt de binnenkant ook een grote update. De gehele locatie wordt voorzien van frisse kleuren op de wanden, nieuwe vloerafwerkingen en nieuw meubilair. Volgens een goed doordacht en fraai ontwerp van de interieurarchitect PET.

Bijzonder aan dit project is dat de renovatie wordt uitgevoerd terwijl het gebouw operationeel blijft, en de cliënten gebruik kunnen blijven maken van de faciliteiten. Dit vergt van alle ketenpartners flexibiliteit, nauwe samenwerking en vakmanschap.

Dit omvangrijke en multidisciplinaire project zal eind december 2024 gereed zijn.