Verbouw rijksmonument Assen

Project:                                                          
Verbouw rijksmonument Hoofdvaartsweg 162 (bouwjaar 1860), verbouw bijgebouw tot appartementen

Opdrachtgever:
Gezinshuis Dromelijn

Werkzaamheden OOG Vastgoedadvies:
Ontwerpadvies en projectmanagement

 

 

Gezinshuis Dromelijn biedt een veilig thuis aan kinderen onder de 18 jaar. Het betreft pleegkinderen waar voor langere duur in het ouderlijk huis geen goede zorg kan worden verleend. Tevens helpt gezinshuis Dromelijn de jongeren na het bereiken van de 18 jarige leeftijd nog intensief met het leren omgaan met de zelfstandigheid.

 In 2019 is gezinshuis Dromelijn begonnen met het ontwikkelen van plannen voor de verbouw van de monumentale ontginningsboerderij aan de Hoofdvaartsweg 162 in Assen. Tevens zijn er plannen ontwikkeld om het bijgebouw te verbouwen tot 2 appartementen voor jongeren om daar te leren zelfstandig te wonen.

Een dergelijk grote transformatie van vastgoed vraagt de nodige kennis, geduld, flexibiliteit en commitment van diverse partijen. Samen met de gemeente Assen, het monumentenfonds en de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed zijn de plannen van een initiatief naar een ruimtelijk programma verwerkt en zijn de randvoorwaarden en de uitgangspunten voor de plannen vastgesteld. In een bouwteam constructie samen met de  opdrachtgever en de belangrijkste partners Geerts uit Zeijen, Tekenbureau Mulder uit Nijbeets en ELG dakdekkers uit Emmen heeft OOG Vastgoedadvies de ontwerpen verder uitgewerkt naar het uiteindelijke uitvoeringsplan. De gehele procedure van het vergunningstraject en het tot stand komen van het bouwteam én het proces van uitvoering zijn door OOG vastgoedadvies begeleid. De oplevering vindt plaats in het eerste kwartaal van 2020.