Revitalisatie Sportpark Coendersborg Groningen

Op sportpark Coendersborg in Groningen huizen 4 sportverenigingen. Het betreft de voetbalverenigingen Blauw Geel 1915, Amicitia VMC, CVV Oranje Nassau 1918 en BVCG. De eerste drie genoemde verenigingen betreffen voetbalverenigingen met een gezamenlijk ledenbestand van ruim 1200 leden. De laatst genoemde betreft een beachvolleybalclub.

OOG vastgoedadvies heeft de gebouwen en opstallen van CVV Oranje Nassau geïnspecteerd en heeft voor deze vereniging een MeerJarenOnderhoudsPlan (MJOP) opgesteld. Vanuit dit MJOP en de ambitie om te verduurzamen heeft OOG samen met deze voetbalvereniging en de twee andere verenigingen van het sportpark scenario’s ontwikkeld om de gebouwen en de opstallen van het sportpark te verduurzamen, vernieuwen of te revitaliseren. Naast de verduurzamingswens én de noodzakelijke wens tot vernieuwing of revitalisatie van de gebouwen is er ook de nadrukkelijke behoefte om als sportverenigingen meer te participeren en te faciliteren in de (lokale) samenleving. Voor de verwezenlijking hiervan zijn hier een belangrijke factor. De huidige gebouwen kunnen niet optimaal worden ingezet om deze doelstellingen te behalen. Samen met gemeente, zorginstellingen en maatschappelijke organisaties uit de wijk wordt er onderzoek gedaan naar de wensen en de mogelijkheden.

OOG vastgoedadvies is, samen met de voorzitters van de verenigingen, de coachende en sturende factor in het proces. Maar deze keten wordt absoluut nog uitgebreid met belanghebbenden en deskundigen. Momenteel wordt er gewerkt aan het initiëren van een duurzame samenwerking met een bouwende partner.