Verduurzamen coöperatieve serviceflat De Anemoon

De Coöperatieve Serviceflat “de Anemoon”  in Assen heeft het voornemen om in de komende jaren actief de energietransitie aan te pakken.

De gemeente Assen ondersteund en adviseert ‘De Anemoon’ in haar verduurzamingsplannen. OOG Vastgoedadvies zal de vereniging voorzien van advies over de mogelijkheden voor verduurzamen in relatie met het noodzakelijke en gewenst onderhoud aan het gebouw. OOG Vastgoedadvies heeft de kennis om de technische haalbaarheid én de mogelijke technische risico’s bij verduurzaming in te schatten. De gemeente Assen jaagt de initiatieven aan door de de advisering door OOG Vastgoedadvies te faciliteren en zal samen met OOG Vastgoedadvies de leden van de coöperatieve serviceflat te informeren en te adviseren.

De Serviceflat bestaat uit 95 appartementen en diverse algemene ruimten. Het gebouw staat op een markante plaats aan de achterzijde van het treinstation, in de de wijk Vredeveld, in Assen. Het gebouw is gebouwd in 1963 en is in de jaren daarna diverse malen verbouwd en technisch verbeterd.

De ambities in energietransitie gaan verder. Er zal zelfs een scenario worden ontworpen waarin (maximaal) energieneutraal of Co2 neutraal zal worden gerenoveerd. OOG Vastgoedadvies zal de advisering uitvoeren samen met Socotec in Beilen. Deze samenwerking resulteert in goed doordachte en onderbouwde adviezen.

OOG Vastgoedadvies zal naast de technische advisering ook de doorrekeningen voor woonlasten optimalisatie verzorgen. Ook kan OOG Vastgoedadvies de vereniging in een later stadium ondersteunen in de advisering in financiering van het project betreffende leningen en subsidies en begeleiden in de concrete uitvoering van de plannen.