Verduurzaming Bitterstraat 57 Zwolle.

Onderhoudsplan en verduurzaming Bitterstraat 57 Zwolle.

In opdracht van de Dimence Groep heeft OOG Vastgoedadvies een (exploitatie) advies opgesteld van  het object aan de Bitterstraat 57 in Zwolle. Het betreft een gebouw dat momenteel in (door de stichting Wijz van de Dimence Groep) gebruik is als kantoorgebouw. Het huidige object is gebouwd in 1902. Het voorgestelde advies dient als uitgangspunt voor het tot stand komen van een renovatieplan en/of onderhoudsplan en het uitvoeren van de mogelijke verduurzamingen.

Over de Bitterstraat 57.

Het gebouw met de naam Van Rossumhuis heeft een bouwjaar van 1902 al gaat de historie van de locatie veel verder terug. Op 3 september 1954 werd het Kardinaal van Rossumhuis geopend. Het vroegere Jongens Weeshuis aan de Bitterstraat 57, dat hier van 1850 tot 1899 onderdak heeft gehad.

Op deze lokatie heeft de in katholieke kringen beroemde, op jonge leeftijd, weesjongen geworden, Wilhelmus Marinus van Rossum, een groot deel van zijn jeugd doorgebracht.

Ter ere van zijn honderdste geboortedag op 3 september 1954, werd het Kardinaal Van Rossumhuis geopend in een pand, waar vanaf de 15e tot in de 17e eeuw gouden en zilveren munten werden geslagen. Daarna heeft de Zwols Joodse gemeenschap de lokatie als eerste synagoge van de stad Zwolle in beheer gehad.

De Samenwerking

Kennis over verduurzamen en OOG en kennis van en voor de belangen van de opdrachtgever en haar klanten.

Het verduurzamen van een dergelijk pand is niet alleen afhankelijk van de bouwkundige en installatietechnische kenmerken en mogelijkheden. Het gebruik en de toekomstige bestemming spelen een belangrijke rol in de uiteindelijke uitvoeringskeuzes. Samen met Invent Beilen heeft OOG vastgoedadvies een plan opgesteld waarbij de Dimence Groep weloverwogen keuzes kan maken en een optimale exploitatie kan verenigen met de duurzaamheidsambities.

Over de Dimence Groep

Bij de Dimence Groep is de zorg ondergebracht in een aantal slagvaardige, deels kleinere, stichtingen met ieder een eigen doelgroep. Hierdoor kan de Dimence Groep sneller inspelen op de wensen en behoeften van patiënten, cliënten, verwijzers en financiers.

De Dimence groep heeft de collectieve ambitie om de geestelijke gezondheid, maatschappelijke participatie en het welzijn van de mensen in haar werkgebied te verbeteren. De Dimence Groep vormt samen een groep en niet zonder reden. Ze werken samen, delen kennis en vormen een keten.  De afzonderlijke groepen leren van elkaar en versterken elkaar. Het geheel is meer dan de som der delen. Samen werken aan de mentale gezondheid van de bewoners in het werkgebied. De Dimence Groep heeft duurzame samenwerking met haar partners en allianties hoog in het vaandel.

Bij de stichtingen van de Dimence Groep werken ruim 2800 medewerkers voor ruim 50.000 cliënten per jaar.